marți, 15 decembrie 2015

Cum îngrijim tenul uscat pe timpul iernii

Dacă pe timp de vară, majoritatea persoanelor se confruntă cu un ten gras sau cu tendință de îngrășare, iarna tenul uscat devine cel mai mare dușman al nostru. Dacă factorii externi, precum frigul, vântul și umiditatea scăzută, nu pot fi evitați în acest sezon, trebuie să ne ferim de alți factori care ar putea duce la această problemă.
Pentru că toate ne dorim ca machiajul să arate impecabil pe ten indiferent de anotimp, este foarte important să ne schimbăm rutina de îngrijire pentru a remedia această problemă




Înainte de toate, se impune o clarificare. Tenul uscat este adesea confundat cu cel deshidratat, însă între cele două există o diferență considerabilă - tenul uscat prezintă deficienţă în lipide, iar tenul deshidratat deficienţă de apă. Lipidele sunt esențiale tenului în construirea unei bariere între el și mediul înconjurător și ele constituie "filmul protector hidrolipidic" al pielii. Din cauza a diferiți factori, el este atacat, iar pielea își pierde elasticitatea și hidratarea.

Principalii factori care determină uscarea tenului sunt:
  • condițiile meteo: frigul, vântul, umiditatea scăzută
  • fulare din lână sau alte materiale aspre, care zgârie pielea
  • încălzirea din casă, precum și băile fierbinți

Iată cum putem scăpa de această problemă cu ușurință, doar cu câteva schimbări în rutina noastră de îngijire zilnică!

1. Atenție la produsele cosmetice folosite
Tenul uscat are tendința de a fi și foarte sensibil, așa că este indicat să eliminăm din rutina noastră produsele care conțin substanțe puternice sau iritante precum alcoolul. Alege un lapte demachiant cremos și hidratant sau folosește uleiul de măsline pentru demachiere.
2. Folosește apă călduță
Apa fierbinte este unul dintre cei mai mari dușmani ai tenului uscat. Fie că te speli pe față sau faci un duș, folosește apă călduță și evită băile foarte lungi. Pentru a te șterge, evită mișcările de frecare și doar tamponează ușor pielea.
3. Exfoliază delicat tenul
Adesea, tenul uscat prezintă tendințe de descuamare, iar aspectul pielii devine unul făinos, peste care produsele cosmetice sunt imposibil de aplicat. Pentru a scăpa de cojițele de pe față, aplică pe ten o loțiune demachiantă grasă, iar apoi, cu ajutorul unui prosop moale, exfoliază pielea prin mișcări circulare delicate.
4.  Schimbă crema hidratantă
Dacă pe tot parcursul anului folosești o cremă hidratantă obișnuită, în sezonul rece este indicat să alegi una foarte grasă, puternic hrănitoare și bogată în nutrienți, pe care să o aplici în general de două ori pe zi sau ori de câte ori simți că tenul este foarte uscat. Dacă folosești o cremă antirid ce are în componență retinoizi, rezumă-te la a o aplica doar de 2-3 ori pe săptămână, întrucât acești componenți usucă excesiv pielea.
5. Folosește apă termală
Apa termală poate face minuni pentru tenul uscat, întrucât este bogată în minerale rare şi oligo-elemente ( Fier, Magneziu, Mangan, Siliciu, Calciu) şi are proprietăţi calmante şi fortifiante. Păstrează-o în geantă și aplic-o pe parcursul zilei, când pielea devine „incomodă”.


Aceștia sunt pașii pe care eu îi urmez pentru a preveni, dar și pentru a trata tenul uscat. Voi ce alte trucuri mai folosiți?

P.S.: Aștept sugestiile voastre privind subiectele pe care v-ar plăcea să le abordez!



joi, 23 iulie 2015

Review&Swatch: Melkior Eyeshadows

Pe lângă importanța esențială a unui primer bun, fardurile de pleoape joacă un rol extrem de important în aspectul final, rezistența și calitatea machiajului. Cu toate că o bază bună poate ajuta chiar și cel mai nepigmentat fard, calitatea îndoielnică a acestuia își va spune cuvântul în ceea ce privește rezistența machiajului.
De aceea este important să investim în niște farduri de calitate, chiar dacă suntem tentate să ne axăm pe cantitate. Să fim serioase, putem trăi și fără 30 de nuanțe de verde și 20 de albastru, de care oricum nu ne atingem!

În căutarea unor farduri profesionale, dar la un preț accesibil, am dat peste cele de la Melkior și m-am îndrăgostit iremediabil de ele, iar în cele ce urmează vă voi explica de ce îmi plac atât de mult.


Varietatea culorilor
Gama de culori este destul de diversificată încât oricine poate să găsească ceva pe gustul său - de la nuanțe neutre până la nuanțe colorate foarte intense. Avem de ales dintre 33 de nuanțe mate, 20 de nuanțe sidefate, 3 nuanțe metalice și una baked.

Pigmentația
La acest capitol, fardurile Melkior au nota 10 din partea mea! Culorile se transfera cu ușurință pe pensulă și apoi pe piele și sunt foarte intense. Nu este nevoie să insiști cu mai multe straturi, culoarea este intensă de la prima aplicare.

Formula
Și acest aspect este unul care îmi place foarte mult la aceste farduri. Chiar și cele mate sunt foarte cremoase, „mătăsoase”, se aplică și se estompează cu ușurință.

Rezistența
Nu le-am testat până acum fără o bază aplicată în prealabil, însă cu primer-ul de la Radiant au rezistat intacte de la aplicare până la demachiere, iar acest interval poate ajunge uneori și la 15 ore în cazul meu.

Raportul calitate-preț
Acesta este unul dintre punctele forte majore ale fardurilor Melkior. Pentru 3.2 g de produs, plătești doar 17 lei în varianta refill sau 27 de lei pentru un fard într-o carcasă neagră ce pare destul de rezistentă, asemănătoare celor de la MAC. Totuși, varianta refill este mult mai tentantă, având în vedere că cei de la Melkior au prețuri foarte bune și la paletele magnetice. Le puteți găsi în varianta de 6, 12 sau 24 de culori, la prețuri între 49.90 și 61.90 de lei.
Tot legat de prețul produselor, Melkior are una dintre cele mai avantajoase reduceri pentru profesioniștii din domeniu: 33%!


Eu dețin doar 12 nuanțe de la ei până în prezent, însă plănuiesc să îmi lărgesc considerabil colecția și cel mai probabil le voi achiziționa pe toate.
White Gold, Soft Skin, Natural Skin, Beige Copper, Gold Rush, Delicate Rose
Mat Peach, Autumn Sunset, Red Leaf, Old Brick, Mat Maroon, Olympian Blue

  • White Gold - este o nuanță sidefată de alb. În ciuda numelui, nu are nici cea mai mică reflexie aurie, ci este mai degrabă un argintiu



  • Soft Skin - este o nuanță foarte pală de crem, foarte apropiată de culoarea pielii mele. Nu este la fel de pigmentată precum restul culorilor, însă se poate lucra destul de bine cu ea. Este ideală ca bază înainte de a aplica celelalte culori pentru a ușura estomparea acestora.

  • Natural Skin - este un crem mat puțin mai închis decât Soft Skin, perfect pentru a fi folosit în pliu drept culoare de tranziție
  • Beige Copper - este o nuanță sidefată deosebită, greu de descris - un fel de argintiu cu reflexii roz
  • Gold Rush - este un auriu cu o ușoară tentă verzuie. Este o culoare foarte intensă și poate fi vedeta unui machiaj de seară
  • Delicate Rose - este un roz-lila foarte pal, foarte potrivit pentru a fi folosit drept culoare de tranziție sau chiar pe pleoapa mobilă
  • Mat Peach - așa cum îi spune și numele, este o nuanță mată de peach. Arată perfect drept culoare de tranziție atât în machiajele de zi, cât și în cele mai dramatice, de seară.
  • Autumn Sunset - este un cărămiziu foarte frumos. Eu îl folosesc fie pe post de culoare de tranziție, fie în colțul extern în machiajele de zi.

  • Red Leaf - este un roșu închis mat, spre burgundy, perfect pentru un machiaj dramatic. Cel mai bine îl puteți vedea în acest machiaj
  • Old Brick - este un maro roșiatic mat, foarte versatil și ușor de integrat în machiaje de zi sau seară.
  • Mat Maroon - este un maro mat foarte închis (mai închis decât apare în poză), aproape negru, cu subton neutru
  • Olympian Blue - este un albastru electric foarte frumos și intens


Pentru a vă convinge cât sunt de pigmentate și minunate, vă las și câteva swatch-uri ale nuanțelor deținute de mine. Nu am folosit primer, doar fond de ten (nuanțele sunt chiar mai intense pe pleoape, aplicate cu pensula).



Iată și câteva machiaje realizate cu fardurile Melkior:





Voi ați încercat fardurile Melkior? Ce părere aveți despre ele?


joi, 14 mai 2015

TUTORIAL: Grey Smokes (video)

  2 comments    
categories: , , , , ,

Griul se numără printre culorile pe care le folosesc cel mai rar întrucât mi se pare că nu scoate nicio culoare de ochi în evidență și nici nu pot să spun că îmi place foarte mult această culoare. De dragul nuanțelor de argintiu, însă, „îmi fac curaj” și mai folosesc și nuanțe de gri.

Nu mă înțelegeți greșit, nu trebuie să fugiți de culoarea asta - totul ține de preferințele personale. Dacă vă plac machiajele discrete, griul este alegerea perfectă. De asemenea, poate fi ușor integrat și în look-uri de seară mai dramatice, mai ales într-un smokey eye, așa cum ales să fac eu astăzi.




În cazul în care nu ați văzut deja tutorialul, vi-l las și aici!

Produse folosite:
  • Radiant Eyeshadow Base
  • paleta MUA Glamour Nights - gri mat (3)
  • paleta MUA Dusk till Dawn - gri sidefat (1), argintiu (2)
  • Flormar  Pretty Compact Quartet Eye Shadow P046 - alb (4), gri închis (5)
  • paleta Sleek Vintage Romance - nuanța Love in London (negru)
  • corector Melkior - Porcelain
  • eyeliner gel Rimmel London ScandalEyes
  • mascara Rimmel London ScandalEyes Curve Alert












marți, 5 mai 2015

TUTORIAL: Prom Make-up

Sezonul balurilor de absolvire și al banchetelor se apropie cu pași repezi și, din proprie exepriență, cunosc stresul asociat cu această perioadă. 

Ce rochie să purtăm, oare a mai ales cineva acest model, cum ne aranjăm părul, cum ne machiem? Multe lucruri de rezolvat! Dacă în materie de ținută și coafură nu am prea multe de spus, în materie de machiaj vă pot ajuta să vă inspirați și să vă realizați singure un machiaj impecabil pentru seara cea mare.

Înainte de a vă gândi la machiajul pe care îl veți purta, trebuie să vă preocupați și de îngrijirea pielii, pentru a vă asigura că machiajul va arăta foarte bine și va rezista întreaga noapte. Este foarte important să urmați o rutină corectă de îngrijire, măcar cu două săptămâni înainte de eveniment. Demachiați și curățați tenul corect, hidratați-l în funcție de nevoile pielii și exfoliați-l cu câteva zile înainte de petrecere pentru a avea o piele impecabilă, la care machiajul să adere fără probleme.

Ca propunere de machiaj, am ales o combinație de auriu cu vișiniu, combinație ce avantajează ochii de toate culorile. Iată cum îl puteți realiza!


Pasul 1: După ce pregătim pleoapa cu o bază pentru ca machiajul să reziste întreaga noapte, aplicăm un fard roz deasupra pliului pleoapei.


Pasul 2: Veniți apoi cu o  nuanță de roșu pentru a intensifica pliul.


Pasul 3: Pentru o privire și mai intensă, aplicați un fard negru în colțul exterior al ochiului, estompându-l bine în celelalte nuanțe.


Pasul 4: Aplicați o nuanță de auriu pe centrul pleoapei mobile.


Pasul 5: În colțul interior al ochiului aplicați o nuanță ivoire cu irizații aurii (sau un auriu mai deschis decât cel precedent).



Pasul 6: Conturați pleoapa inferioară aplicând un fard negru.

Pasul 7: Estomplați fardul negru folosind vișiniul folosit anterior.

Pasul 8: Finalizați machiajul trasând o linie dramatică de tuș, aplicați mascara și opțional gene false.

 




















miercuri, 1 aprilie 2015

REVIEW: Radiant Eyeshadow Base

Sunt sigură că toate ne-am confruntat cu problema creionului sau tușului întins pe pleoapă sau în pliu sau cu fardul care se strânge în pliurile ochilor după câteva ore. Secretul pentru a scăpa de aceste probleme este o bază bună pentru ochi.
Eu vă voi prezenta astăzi baza pentru fardul de pleoape de la Radiant, care este preferata mea în acest moment.


Despre acest produs am numai cuvinte de laudă. Singurul lucru care mă enervează la acest primer este că îmi place atât de mult încât nu pot renunța la el pentru a testa și altele. De când l-am descoperit, nu m-am mai îndurat să cumpăr altceva (acum sunt la a treia cutiuță).

Cel mai mult la acest primer îmi place rezistența pe care o oferă fardurilor. Din experiența mea, vă pot spune că fardurile aplicate peste el rezistă chiar și 12 ore (mai mult nu am avut ocazia să îl testez, dar sunt sigură că nu m-ar fi dezamăgit). Odată aplicat machiajul, este greu de îndepărtat, mai ales dacă este aplicat de puțin timp. Mi s-a întâmplat să nu îmi placă un machiaj după l-am terminat și să îmi doresc să îl șterg și credeți-mă, am avut ceva de muncă: fardurile se îndepărtează destul de greu. 

Îmi place foarte mult și textura lui: este ca un gel solid, siliconat, incolor atunci când este aplicat pe pleoapă și ușor lipicios, lucru ce nu-mi displace pentru că ajută la aderența fardurilor. 

Un alt plus important este prețul mic al acestei baze. Pentru cei 25 de lei cât costă, face exact ceea ce promite și este adesea comparat cu bine-cunoscutele Too Faced Shadow Insurance și Urban Decay Primer Potion.


Produsul are și câteva minusuri. Recipientul din plastic în care vine este destul de incomod, mai ales atunci când ai unghiile mai lungi, dar și neigienic, întrucât presupune contactul cu degetele. Desigur, îl putem aplica cu o pensulă, însă durează mai mult timp și pensula este destul de greu de curățat după aceea.


Având în vedere că face tot ceea ce promite, acest minus este nesemnificativ. Baza de la Radiant este preferata mea și sunt sigură că se va regăsi mult timp în kit-ul meu.

Produsele Radiant pot fi găsite în magazinele Kendra.


Search