marți, 15 decembrie 2015

Cum îngrijim tenul uscat pe timpul iernii

Dacă pe timp de vară, majoritatea persoanelor se confruntă cu un ten gras sau cu tendință de îngrășare, iarna tenul uscat devine cel mai mare dușman al nostru. Dacă factorii externi, precum frigul, vântul și umiditatea scăzută, nu pot fi evitați în acest sezon, trebuie să ne ferim de alți factori care ar putea duce la această problemă.
Pentru că toate ne dorim ca machiajul să arate impecabil pe ten indiferent de anotimp, este foarte important să ne schimbăm rutina de îngrijire pentru a remedia această problemă




Înainte de toate, se impune o clarificare. Tenul uscat este adesea confundat cu cel deshidratat, însă între cele două există o diferență considerabilă - tenul uscat prezintă deficienţă în lipide, iar tenul deshidratat deficienţă de apă. Lipidele sunt esențiale tenului în construirea unei bariere între el și mediul înconjurător și ele constituie "filmul protector hidrolipidic" al pielii. Din cauza a diferiți factori, el este atacat, iar pielea își pierde elasticitatea și hidratarea.

Principalii factori care determină uscarea tenului sunt:
  • condițiile meteo: frigul, vântul, umiditatea scăzută
  • fulare din lână sau alte materiale aspre, care zgârie pielea
  • încălzirea din casă, precum și băile fierbinți

Iată cum putem scăpa de această problemă cu ușurință, doar cu câteva schimbări în rutina noastră de îngijire zilnică!

1. Atenție la produsele cosmetice folosite
Tenul uscat are tendința de a fi și foarte sensibil, așa că este indicat să eliminăm din rutina noastră produsele care conțin substanțe puternice sau iritante precum alcoolul. Alege un lapte demachiant cremos și hidratant sau folosește uleiul de măsline pentru demachiere.
2. Folosește apă călduță
Apa fierbinte este unul dintre cei mai mari dușmani ai tenului uscat. Fie că te speli pe față sau faci un duș, folosește apă călduță și evită băile foarte lungi. Pentru a te șterge, evită mișcările de frecare și doar tamponează ușor pielea.
3. Exfoliază delicat tenul
Adesea, tenul uscat prezintă tendințe de descuamare, iar aspectul pielii devine unul făinos, peste care produsele cosmetice sunt imposibil de aplicat. Pentru a scăpa de cojițele de pe față, aplică pe ten o loțiune demachiantă grasă, iar apoi, cu ajutorul unui prosop moale, exfoliază pielea prin mișcări circulare delicate.
4.  Schimbă crema hidratantă
Dacă pe tot parcursul anului folosești o cremă hidratantă obișnuită, în sezonul rece este indicat să alegi una foarte grasă, puternic hrănitoare și bogată în nutrienți, pe care să o aplici în general de două ori pe zi sau ori de câte ori simți că tenul este foarte uscat. Dacă folosești o cremă antirid ce are în componență retinoizi, rezumă-te la a o aplica doar de 2-3 ori pe săptămână, întrucât acești componenți usucă excesiv pielea.
5. Folosește apă termală
Apa termală poate face minuni pentru tenul uscat, întrucât este bogată în minerale rare şi oligo-elemente ( Fier, Magneziu, Mangan, Siliciu, Calciu) şi are proprietăţi calmante şi fortifiante. Păstrează-o în geantă și aplic-o pe parcursul zilei, când pielea devine „incomodă”.


Aceștia sunt pașii pe care eu îi urmez pentru a preveni, dar și pentru a trata tenul uscat. Voi ce alte trucuri mai folosiți?

P.S.: Aștept sugestiile voastre privind subiectele pe care v-ar plăcea să le abordez!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Search