joi, 23 iulie 2015

Review&Swatch: Melkior Eyeshadows

Pe lângă importanța esențială a unui primer bun, fardurile de pleoape joacă un rol extrem de important în aspectul final, rezistența și calitatea machiajului. Cu toate că o bază bună poate ajuta chiar și cel mai nepigmentat fard, calitatea îndoielnică a acestuia își va spune cuvântul în ceea ce privește rezistența machiajului.
De aceea este important să investim în niște farduri de calitate, chiar dacă suntem tentate să ne axăm pe cantitate. Să fim serioase, putem trăi și fără 30 de nuanțe de verde și 20 de albastru, de care oricum nu ne atingem!

În căutarea unor farduri profesionale, dar la un preț accesibil, am dat peste cele de la Melkior și m-am îndrăgostit iremediabil de ele, iar în cele ce urmează vă voi explica de ce îmi plac atât de mult.


Varietatea culorilor
Gama de culori este destul de diversificată încât oricine poate să găsească ceva pe gustul său - de la nuanțe neutre până la nuanțe colorate foarte intense. Avem de ales dintre 33 de nuanțe mate, 20 de nuanțe sidefate, 3 nuanțe metalice și una baked.

Pigmentația
La acest capitol, fardurile Melkior au nota 10 din partea mea! Culorile se transfera cu ușurință pe pensulă și apoi pe piele și sunt foarte intense. Nu este nevoie să insiști cu mai multe straturi, culoarea este intensă de la prima aplicare.

Formula
Și acest aspect este unul care îmi place foarte mult la aceste farduri. Chiar și cele mate sunt foarte cremoase, „mătăsoase”, se aplică și se estompează cu ușurință.

Rezistența
Nu le-am testat până acum fără o bază aplicată în prealabil, însă cu primer-ul de la Radiant au rezistat intacte de la aplicare până la demachiere, iar acest interval poate ajunge uneori și la 15 ore în cazul meu.

Raportul calitate-preț
Acesta este unul dintre punctele forte majore ale fardurilor Melkior. Pentru 3.2 g de produs, plătești doar 17 lei în varianta refill sau 27 de lei pentru un fard într-o carcasă neagră ce pare destul de rezistentă, asemănătoare celor de la MAC. Totuși, varianta refill este mult mai tentantă, având în vedere că cei de la Melkior au prețuri foarte bune și la paletele magnetice. Le puteți găsi în varianta de 6, 12 sau 24 de culori, la prețuri între 49.90 și 61.90 de lei.
Tot legat de prețul produselor, Melkior are una dintre cele mai avantajoase reduceri pentru profesioniștii din domeniu: 33%!


Eu dețin doar 12 nuanțe de la ei până în prezent, însă plănuiesc să îmi lărgesc considerabil colecția și cel mai probabil le voi achiziționa pe toate.
White Gold, Soft Skin, Natural Skin, Beige Copper, Gold Rush, Delicate Rose
Mat Peach, Autumn Sunset, Red Leaf, Old Brick, Mat Maroon, Olympian Blue

  • White Gold - este o nuanță sidefată de alb. În ciuda numelui, nu are nici cea mai mică reflexie aurie, ci este mai degrabă un argintiu



  • Soft Skin - este o nuanță foarte pală de crem, foarte apropiată de culoarea pielii mele. Nu este la fel de pigmentată precum restul culorilor, însă se poate lucra destul de bine cu ea. Este ideală ca bază înainte de a aplica celelalte culori pentru a ușura estomparea acestora.

  • Natural Skin - este un crem mat puțin mai închis decât Soft Skin, perfect pentru a fi folosit în pliu drept culoare de tranziție
  • Beige Copper - este o nuanță sidefată deosebită, greu de descris - un fel de argintiu cu reflexii roz
  • Gold Rush - este un auriu cu o ușoară tentă verzuie. Este o culoare foarte intensă și poate fi vedeta unui machiaj de seară
  • Delicate Rose - este un roz-lila foarte pal, foarte potrivit pentru a fi folosit drept culoare de tranziție sau chiar pe pleoapa mobilă
  • Mat Peach - așa cum îi spune și numele, este o nuanță mată de peach. Arată perfect drept culoare de tranziție atât în machiajele de zi, cât și în cele mai dramatice, de seară.
  • Autumn Sunset - este un cărămiziu foarte frumos. Eu îl folosesc fie pe post de culoare de tranziție, fie în colțul extern în machiajele de zi.

  • Red Leaf - este un roșu închis mat, spre burgundy, perfect pentru un machiaj dramatic. Cel mai bine îl puteți vedea în acest machiaj
  • Old Brick - este un maro roșiatic mat, foarte versatil și ușor de integrat în machiaje de zi sau seară.
  • Mat Maroon - este un maro mat foarte închis (mai închis decât apare în poză), aproape negru, cu subton neutru
  • Olympian Blue - este un albastru electric foarte frumos și intens


Pentru a vă convinge cât sunt de pigmentate și minunate, vă las și câteva swatch-uri ale nuanțelor deținute de mine. Nu am folosit primer, doar fond de ten (nuanțele sunt chiar mai intense pe pleoape, aplicate cu pensula).



Iată și câteva machiaje realizate cu fardurile Melkior:





Voi ați încercat fardurile Melkior? Ce părere aveți despre ele?


Un comentariu:

Search