sâmbătă, 28 martie 2015

TUTORIAL: Machiaj in tehnica creionului - semiluna

Observ că machiajele realizate în tehnica creionului se bucură de succes în rândul postărilor mele. Nici nu e de mirare: deși simple și minimaliste la prima vedere, sunt deosebite și destul de diferite de ceea ce vedem în general. Liniile bine definite și formele create oferă o claritate și o precizie aparte machiajului.
La realizarea machiajului pe care vi-l prezint astăzi am folosit doar două culori de fard și un creion. Durează puțin până când învățăm cum să obținem forma care ne avantajează, însă odată ce stăpânim tehnica, putem crea machiaje din cele mai diverse, putând fi sigure că vor fi de efect și ne vor atrage multe complimente. Un sfat esențial este să nu mergem cu semiluna prea în interior, dar nici prea în exterior. Cel mai bine este să o plasăm în zona unde se termină genele. Respectând acest lucru, precum și regulile de bază din tehnica creionului (le-am prezentat aici), rezultatul nu are cum să fie altfel decât bun!


Pasul 1: După pregătirea pleoapei, trasăm cu ajutorul creionului o linie paralelă cu pliul pleoapei, terminând-o în exterior sub formă de semilună.
Pasul 2: Începem să creăm volum prin mișcări scurte și ascendente ale creionului, având grijă să estompăm bine extremintățile formei create.
Pasul 3: Fixăm creionul cu un fard maro ușor sidefat, estompând bine spre exterior.
Pasul 4: Tot cu ajutorul creionului, conturăm colțul intern al ochiului, având grijă să nu atingem forma creată anterior. În cazul în care facem asta sau forma obținută nu este suficient de definită, putem veni cu puțin corector pentru o mai mare precizie.
Pasul 5: După ce am fixat creionul aplicat anterior cu fardul maro, aplicăm un fard ivoire sidefat pe restul pleoapei mobile.
Pasul 6: Conturăm pleoapa superioară cu același creion maro și fixăm cu fard. Pe pleoapa inferioară aplicăm fardul maro sidefat și creion pe linia apei.
Pasul 7: Finalizăm machiajul cu mascara.









2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Bună!Folosesc cam orice creion îmi pică în mână atâta timp cât nu e prea moale :) Aici, de exemplu, am folosit un creion ADA :))

      Ștergere

Search