joi, 12 martie 2015

5 pensule esențiale pentru machiajul ochilor

Probabil pentru fiecare începător în arta machiajului pensulele reprezintă cea mai mare provocare. Dacă cele pentru față sunt mai ușor de ales, în cazul celor pentru ochi apar câteva dificultăți. De câte avem nevoie, pentru ce este fiecare și multe alte întrebări apar în mintea noastră atunci când alegem să ne construim trusa de pensule. Poate la prima vedere, multe ne vor părea inutile, însă cu cât exersăm mai mult și aprofundăm diferite tehnici de machiaj, vom înțelege utilitatea fiecăreia și vom fi tot timpul în căutarea unei pensule noi. Iată câteva pensule care nu trebuie să lipsească niciunei împătimite a machiajului!

1. Pensulele plate

Pensulele plate, de diferite forme și dimensiuni, sunt de nelipsit întrucât au multiple întrebuințări: aplicarea fardului pe pleoapa superioară sau inferioară, aplicarea corectorului, realizarea diferitelor detalii (cu pensulele de dimensiuni foarte mici).

2. Pensulele de blending 

Pentru mine, pensula de blending este sfântă într-un machiaj. Mă pot lipsi de oricare alta și pot realiza machiajul ochilor doar folosind o pensulă stufoasă. Eu personal lucrez cel mai bine cu cea cu perii mai alungiți (cea neagră din fotografie), mi se pare că estompează mult mai bine culorile, însă depinde de ochii fiecăreia. Dacă avem ochii foarte mici, această pensulă poate fi ușor incomodă și este mai bine să apelăm la cele mai mici. Nu contează ce alegem, important este să insistăm foarte mult pe blending-ul culorilor!

3. Pensulele unghiulare

Acestea, ca și cele plate, au și ele mai multe întrebuințări: le puteți folosi pentru conturarea sprâncenelor, pentru aplicarea tușului (dacă este suficient de fermă și subțire) sau pentru conturarea pleoapei inferioare. 

4. Pensulele pentru aplicarea tușului


După cum vedeți, există mai multe tipuri de pensule pentru aplicarea tușului. Este nevoie să exersezi cu cât mai multe până să îți dai seama cu care lucrezi cel mai bine. 

5. Pensulele pentru sprâncene

În cazul sprâncenelor, nu este suficient doar să le dăm o anumită foarmă folosind creioane sau farduri. Aceste ustensile sunt esențiale pentru a „cuminți” sprâncenele rebele sau pentru a estompa culoarea, în așa fel încât aspectul final să nu fie unul foarte „aspru”.



Acestea ar fi pensulele care nu ar trebui să lipsească din trusa niciunei începătoare într-ale machiajului. Pe măsură ce evoluați și veți stăpâni foarte bine tehnicile de machiaj, cu siguranță vor apărea și alte pensule în trusă, însă pentru început aceste pensule sunt tot ceea ce aveți nevoie!

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Search