luni, 23 februarie 2015

Cele mai întâlnite greșeli în machiaj

Nu trebuie să fii make-up artist să îți dai seama de anumite greșeli pe care femeile le comit în realizarea machiajului lor. Cred că tuturor ni s-a întâmplat să mergem pe stradă și să ne „frapeze” anumite machiaje. Multe persoane consideră că, dacă au urmărit câteva tutoriale pe Youtube, pot să realizeze un machiaj elaborat. Unora le reușește, într-adevăr, dar bineînțeles că există și multe excepții. Iată câteva din cele mai frecvente greșeli întâlnite!


1. Fond de ten prea închis la culoare

Acest lucru se poate întâmpla oricui, este dificil să alegi culoarea potrivită tenului tău încercând-o doar pe o porțiune mică a feței. Misiunea este cu atât mai dificilă cu cât lumina din magazine nu este nici pe departe cea mai bună. Însă aici nu vorbim de o diferență de un ton sau două, ci de una foarte vizibilă, deranjantă. Unele persoane folosesc fondul de ten pentru a arăta mai bronzate (am auzit de multe ori această motivare) și de aceea aleg un fond de ten cu trei-patru tonuri mai închis.


2. Prea mult blush

Blush-ul are rolul de a  contura și a da o nuanţă frumoasă pomeţilor şi de a conferi un aspect proaspăt feţei. Din păcate, multe fete nu știu unde să se oprească cu blush-ul și ajung să arate ca niște păpuși în cele din urmă. 

3. Fard neestompat

După cum spuneam, multe fete urmăresc tutoriale pe Youtube și se inspiră de acolo. Acest lucru nu este rău deloc, multe am îvățat de acolo, însă trebuie să o luăm treptat, să începem cu ceva ușor și să fim conștiente că poate nu ne va reuși din prima. Multe persoane însă nu țin cont de asta și ajung să poarte niște machiaje hidoase, care nu le avantajează în niciun fel, ba mai mult, le oferă un look penibil. 

4. Gene „piciorușe de muscă”

Mai mult rimel nu oferă genelor neapărat aspectul de gene false. Ba dimpotrivă, de cele mai multe ori, vom obține exact opusul: niște gene mult prea încărcate, lipte, exact acel aspect de „piciorușe de muscă”. Două, maximum trei straturi de rimel sunt mai mult decât suficiente.

5. Sprâncene prea închise la culoare și prea grafice

Sprâncenele reprezintă o parte importantă a fizionomiei noastre. Din păcate, multe persoane nu se pun în valoare cu ajutorul lor, ci obțin exact efectul opus. Conturarea sprâncenelor trebuie să urmeze forma și culoarea naturală. Nu trebuie să exagerăm cu fardul sau creionul, astfel sprâncenele noastre vor arăta prea dur și deloc natural. (Voi vorbi mai mult despre sprâncene într-o postare viitoare.)

6. Ruj într-o culoare nepotrivită

Cui îi plac acele buze foarte deschise la culoare, aproape albe, „concealer lips”? Sunt convinsă că nimănui, însă am văzut fete purtând o astfel de culoare, probabil crezând că asta înseamnă buze nude. Din fericire, acest „trend” nu mai este la fel de întâlnit în ultima vreme.


Acestea sunt greșelile pe care eu le-am observat frecvent. Sfatul meu este să nu riscăm foarte mult atunci când vine vorba de a încerca un machiaj nou și să ne axăm pe ceea ce știm sigur că ne reușeste și, cel mai important, ne pune în valoare. 

Voi ce alte greșeli ați mai remarcat?



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Search