sâmbătă, 14 februarie 2015

TUTORIAL: Classic smokey eye

   Machiajul smokey este de multe ori salvarea atunci când suntem în impas. Fie că mergem la o nuntă, la o petrecere elegantă sau în club, acest machiaj este perfect.  Îl putem adapta cu ușurință la orice ținută, indiferent de culoare, doar schimbând culoarea de tranziție din pliu. Și mai presus de toate, este destul de ușor de realizat. Acordați timp estompării culorilor, aceasta este cheia unui smokey eye reușit!

Pasul 1: După ce am pregătit pleoapa cu o bază pentru fardul de pleoape, aplicăm o nuanță deschisă de maro deasupra pliului cu ajutorul unei pensule de blending, având grijă să estompăm bine. Această culoare nu joacă un rol important în machiaj, ea va fi doar o culoare de tranziție, însă asigură o estompare ușoară a culorilor ce urmează.

Pasul 2: Vom aplica acum o nuanță mai închisă de maro tot cu o pensula de blending, estompând bine.

Pasul 3: Cu ajutorul unei pensule plate, aplicăm o nuanță de negru pe toată pleoapa mobilă. Culoarea trebuie să fie intensă și uniformă. 

Pasul 4: Folosind din nou o pensulă de blending, estompăm bine negrul în sens ascendent. Tranziția spre nuanța de maro aplicată la pasul 2 trebuie să fie cât mai discretă, nu trebuie să existe linii clare.

Pasul 5: Cu ajutorul unui corector sau al unui șervețel umed, ștergem fardul din colțul extern al ochiului pentru a obține o formă precisă și alungită.

Pasul 6: Aplicăm o nuanță deschisă în colțul intern al ochiului, apoi conturăm pleoapa inferioară cu creion și fard negru. Estompăm fardul nergu cu nuanța deschisă de maro pe care am folosit-o la pasul 1.

Pasul 7: Finalizăm machiajul aplicând tuș, mascara și (opțional) gene false.


   Având în vedere că machiajul  ochilor este atât de dramatic, pentru restul feței vom opta pentru culori subtile: un blush în nuanțe pământii și un ruj nude. 






Cum vi se pare acest machiaj? Aștept sugestiile voastre pentru alte tutoriale!


2 comentarii:

Search