vineri, 13 februarie 2015

Produse imposibil de folosit - ce facem cu ele?

   De multe ori am fost tentate să aruncăm acele produse care ne dau bătăi de cap și pur și simplu nu găsim o modalitate de a le folosi - dermatograful prea moale, eyeliner-ul gel uscat și altele de acest gen. Orice brand, indiferent de renume, are produse bune și produse mai puțin bune. Dacă am avut ghinionul de a cumpăra ceva din a doua categorie, nu trebuie să ne grăbim să îl aruncăm, ci mai degrabă să ne gândim dacă mai putem face ceva cu el. Există o mulțime de trucuri prin care ne putem „repara” cosmeticele!

1. Creionul dermatograf este prea moale.

   Ori de câte ori încercăm să trasăm o linie precisă, vârful creionului se rupe și lasă în urma lui bucățele mici ce ajung inevitabil pe fața noastră. 
   Aceste creioane cu vârful moale sunt mai potrivite pentru a fi folosite ca bază în machiaj, aplicate înaintea fardului pentru a intensifica culoarea. Dacă vreți să îl folosiți în acest scop, fie puteți să-l păstrați așa, fie îl puteți topi (pentru a face asta, creionul trebuie așezat într-un recipient cu varful în jos, în poziție verticală și lăsat la cuptorul cu microunde câteva minute).     Dacă vreți să îl folosiți pentru a trasa linii, tineți-l în congelator câteva minute înainte de folosire. Astfel vârful se va întări suficient cât să nu se mai rupă și să vă creeze probleme.

2. Creionul dermatograf este prea dur.


Acest tip de  dermatograf abia dacă lasă o urmă pe piele sau vă zgârie când îl folosiți. Există o rezolvare și pentru el: înainte de a-l folosi, încălziți puțin vârful cu ajutorul unei brichete. Astfel el va deveni mai moale, iar culoare mai intensă. 

3. Eyeliner-ul gel s-a uscat.

Pentru a rezolva această problemă, cea mai la îndemână soluție este să punem o cantitate mică de cremă hidratantă în recipient. Putem, de asemenea, să îl încălzim la cuptorul cu microunde, însă această variantă este una de moment, întrucât el se va întări la loc.


4. Fardul/pudra s-a spart.

Orice fard/pudră poate fi reparat, atâta timp cât conținutul său nu s-a împrăștiat pe jos. Mai întâi trebuie să mărunțim bucățile de fard până ajung ca o pulbere. Adăugăm apoi câteva picături de alcool sanitar, după care presăm bine cu o linguriță sau o monedă. Fardul nu va mai arăta ca înainte, însă va putea fi folosit în continuare. 


5. Rujul s-a rupt.

Cu ajutorul unei brichete, încălzește puțin baza bucății care s-a rupt și partea superioară a bucății care a rămas în recipient, având grijă să nu le topim. Atașăm apoi bucata ruptă și presăm ușor. Cu ajutorul unei scobitori, nivelăm suprafața rujului. Lăsăm rujul la frigider aproximativ jumătate de oră și este gata!








Sper că v-au fost de folos sfaturile mele! Voi ce alte trucuri cunoașteți?



Un comentariu:

  1. Eu am folosit lacrimi artificiale pentru a readuce la viata rimelul uscat :). A functionat si l-am mai folosit de multe ori dupa asta.

    RăspundețiȘtergere

Search